۲۳:۱۷ ۱۴۰۰/۸/۹
 نقدی بر پارک مینیاتوری شهر آمل

 نقدی بر  پارک مینیاتوری شهر آمل

بر هر فرد مطلع و آگاهی پوشیده نیست که شهرستان آمل در استان مازندران دارای سابقه تاریخی و قدمت فرهنگی غنی است همچنان که استان مازندران یکی از مقاصد اصلی گردشگری داخلی محسوب می شود متاسفانه در زمینه گردشگری تاریخی بسیارضعیف عمل کرده است

یکی از شهرهایی که امکان پرورش و برندسازی گردشگری تاریخی را در این استان دارد ، با توجه به جمع مولفه های موثر ، بی شک شهر آمل است که با وجود بازار قدیمی ، ساختار محله ای بافت قدیم ، بقعه میر حیدر ، میربزرگ ، پل دوازده چشمه ، خانه های قاجاری و آثار با ارزش ابتدای قرن حاضر ، زمینه بسیار ارزشمندی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری تاریخی است.

حال پرسش اینجاست که متولیان امر مدیریت شهری آمل در ادارات میراث فرهنگی و گردشگری ، شهرداری و شورای شهر و … در طی این سال های طلایی برای ایجاد و تقویت پتانسیل گردشگری در این شهر چه کرده اند؟!

در حالی که اکثر مسافرین و گردشگران راه خود را از این شهر ، به شهرهای مجاور کج می کنند و حتی شهروندان شهر هم آثار تاریخی شهر را نمی شناسند و بسیاری از این آثار مورد بی توجهی قرار گرفته و در دسترس عموم نیستند ،

به چه دلیل در این اوضاع ما نیاز به پارک مینیاتوری داریم ؟!

در همه جای دنیا و همینطور ایران، در شهرها و مراکز گردشگری که حجم بالای گردشگر و مسافر را پذیرا هستند، پارک مینیاتوری برای شناخت بیشتر و بهتر مسافران و ارائه پیشینه تاریخی آن کشور احداث می شود؛

در شهری با ابعاد فیزیکی شهر آمل که هیچ وجه گردشگری به طور عام و گردشگری تاریخی بطور خاص در آن شکل نگرفته احداث چنین پارکی با صرف هزینه هنگفت چه ضرورتی دارد؟!

بهتر نیست مسولین ، یک فضای باز شهری در حد و قامت شهر و برای رفاه شهروندان و با امکانات مناسب احداث کنند و در عین حال با فرهنگ سازی و ایجاد بسترهای مناسب مردم شهر را با بناهای تاریخی شان آشنا نمایند؟!

این سازه ها مرمت شوند ، بافت قدیم و بازار سنتی (چارسوق) احیا شده و امکان بازدید و دسترسی به این بناها فراهم گردد؟!

بهتر نیست در وهله اول روی برند تاریخی این شهر کار کنیم و هر زمان تبدیل به شهر گردشگری شد ، در مرحله بعد به فکر این باشیم که به داشته های تاریخی خود با چند تا ماکت ببالیم؟!

واقعا چند درصد از مردم شهر بناهای تاریخی این شهر را می شناسند و امکان دسترسی ، بازدید و استفاده دارند؟!

چه بودجه ای برای بهسازی و احیای بافت قدیم آمل ،نظیر آنچه در کاشان و تبریز و اردبیل و گرگان و … صورت گرفته، اختصاص پیدا کرده است؟چنانکه طبق نظر کارشناسان چنین بستری در شهر آمل هم وجود دارد .

حال سوال اصلی شاید اینجاست که این مدیران و تصمیم گیران ، خود ، با بناهای تاریخی شهر و پتانسیل های موجود آشنا هستند ؟!

برگزیده