۱۳:۴۵ ۱۴۰۰/۴/۸
120 کودک بازمانده از تحصیل در مازندران/ اجرای طرح دوستدار کودک در آمل و ساری

120 کودک بازمانده از تحصیل در مازندران/ اجرای طرح دوستدار کودک در آمل و ساری

گوهردهی، مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه کودکان کار و خیابانی یکی از بزرگترین معضلات جهانی است، گفت: کودکان یکی از اسفناک ترین پدیده های است که با آن مواجه هستیم در کشور و استان ما نیز وجود دارد که متاسفانه در حال گسترس است و باید برای حل آن برنامه ریزی شود. وی ادامه داد: بهزیستی براساس وظایفی که دارد از 78 فعایت خود را در عرصه انجام داد و زمینه سازی و توانمند سازی کودکان کار و خیابانی در سنوات گذشته تلاش شد این خدمات را افزایش دهیم و هم کیفی آن را گسترش دهیم . مدیرکل بهزیستی مازندران از اجرای طرح دوستدار کودک خبر داد و اظهار کرد: طرحی در سطح استان و کشور با موضوع کودکان کار در حال انجام است که طرح دوستدار کودک نامگذاری شده است، که برای کاهش آسیب های اجتماعی کودکان کار خواهد بود. وی با بیان رویکرد دوستدار کودک، عنوان کرد: تمامی سیاست ها، برنامه ریزی ها و اقدامات با محوریت کودکان و از طریق شناخت کودکان و نیاز کودک وجود دارد، در نیاز عدالت و رویکرد دوستدار کودک زمینه ساز رشد و ارتقای افکار جسمی، روانی کودکان خواهد بود و امنیت، ارامش انسانی، هویت و نشاط را برای کودکان به ارمغان بگذاریم. 

گوهردهی تصریح کرد: این طرح در 5 استان و در یک شهرستان آن انجام می شود، اما ما با تلاش و پیگیری توانستیم دو شهرستان را به صورت امل و ساری را بصورت پایلوت قراردهیم. 

وی از 34 مرکز اسیب در مازندران اشاره کرد و افزود: آمل و ساری مناطق اسیب بیشتر و بعد آن غرب استان و بابل مناطق اسیب زیادی دارند، که خواستگاه اصلی کودکان کار مناطق اسیب است . وی از خدمات بهزستی مازندران در استان خاطرنشان کرد: 16پایگاه خدمات اجتماعی، 18 اوژانس اجتماعی، 3 مرکز کودکان در امل و ساری و یک مرکز بازپروری کودکان در ساری که تنها مرکز بازپروی شمال کشوراست.

 گوهردهی مناطق آسیب را خواستگاه کودکان کار دانست و بیان کرد: 955 کودک کار در ساری و 112 کودک کار در آمل خدمات دریافت کردند، در این مرکز 120 کودک بازمانده از تحصیل داشتیم که سعی کردیم به عرصه تحصیل برگردند و 55 کودک فاقد شناسنامه که با همکاری ثبت احوال این مشکل در حال حل شدن است.

 گوهردهی در ادامه گفت: باید همگرایی ملی در شهرستان و استان به وجود بیاید که محوریت فرمانداری آن با بالاترین مقام اجرایی در استان بر عهده استاندار و در شهرستان به فرماندار سپرده شده است که الزام قانونی را برای مجموعه های دولتی به وجود بیاورند در شهرستان‌ها و استان‌ها به وجود بیاید نخواهد بود، انجام شود وی تصریح کرد: تفاهم نامه ای با بهزیستی امضا کردیم، حداقل برای خانواده های که یکی از والدین تبعیت ایران داشته باشد و نتوانسته اند برای فرزند مدارک هویتی بگیرند، این توافق دست پیدا کردیم که منع تحصیل نداشته باشند، تحصل انجام شود ولی گواهی تحصیلی تا زمانی که مدرک هویتی ارائه شد، داده شود.

 مدیر کل بهزیستی مازندران ادامه داد: در بستر شاد که خود اموزش و پرورش مهیا کرده بود این موضوع مطرح شد و فرزندانی که والدین تابعیتی ایرانی ندارد و یا به هر دلیلی برگه هویتی ندارد، از تحصیل باز نماند.